Nous Tallers febrer - març
2015-01-21 22:06Ja hem programat els tallers de febrer i març de pastisseria tradicional a càrrec de ANTONI PONS, Mestre Pastisser i Artesà de l'antiga Confiteria Jordà de Reus.
Pastissos deliciosos, "Tarta Sacher i Massini"
El PASTÍS SACHER (en alemany Sacher-Torte),és un pastís d'orígen austríac, rodó , a base de pa de pessic de xocolata untada amb melmelada d'albercoc i cobert de xocolata negra glacejada. L'any1832franzSache, un jove aprenent de pastisseria que treballava a la cuina del príncep Klemens Wenzel von Metternich elabora per primer cop el pastís. Després de treballar a Bratislava i a Budapest, Franz Sacher torna a Viena i obre una botiga de delicatessens i vins, i el seufill gran Eduard Sacher entra a treballar a la confiteria Demel de Viena, on começa a confeccionar el pastís del seu pare tal com avui dia es coneix. Eduard Sacher funda el 1876 el famós hotel Sacher de Viena i comença a vendre la Sacher-torte. Després de la mort d'Eduard Sacher ,la seva dona Anna continua regentant l'hotel. A mitjans del S.XX, la propietat de la recepta va ésser motiu de llargues disputes legals entre els hereus de Sacher i la Confiteria Demel. Finalment l'any 1963 la justícia va dictaminar que l'Hotel tenia el dret a comercialitzar el pastís amb el nom de Original SACHER-TORTE i que Demel ho havia de fer amb el nom d'EDUARD SACHER-TORTE.
- Coca d'ou i Coca de llardons pel Dijous Gras
DIJOUS GRAS o LLARDER, també conegut com el "dia de l'ou i el porc", "dia de la truita, és el tret de sortida tradicional de les festes de Carnaval o Carnestoltes arreu del territori català. Els àpats d'aquests dies el protagonitzen les truites, els ous barrejats amb carn, les botifarres d'ou, la coca d'ou i la coca de llardons. "Per Dijous Llarder botifarra menjaré" Per Dijous Gras, botifarra fins el nas"
- Un Taller ESPECIAL XOCOLATA PASQUA per aprendre a treballar la xocolata i confeccionar figures amb motlle(Ous, Gallineta, conillet etc) i figures amb patró (caseta).
- I els tallers de la Mona de Pasqua ( mona de pasqua tradicional, sara, i cristina)
I també un taller de decoració de galetes de temàtica PASQUA pel dia 21 de març 2015, dissabte de 17:00 a 20:30.
———
Retorna