Notícies
TALLER DE TORTELL DE REIS
2015-01-03 16:34———
KITCHEN AID
2014-12-29 21:18———
Novetat - IMPRESSIÓ COMESTIBLE FLOCS DE NEU
2014-11-26 14:40———
FUSTA DE BOIX
2014-11-18 16:10ESTRIS DE CUINA DE FUSTA DE BOIX
Són arbres o arbusts perennes de talla menuda o mitjana de creixement lent que es troba en extenses àrees de l'Europa meridional. N'hi ha unes 70 espècies esteses per les regions tropicals i subtropicals de tot el món. Als Països Catalans hi habita el boix comú ( Buxus Sempervirens) i el boix baleàric (Buxus Balearica) i són les úniques espècies del gènere que aguanten les glaçades. El boix es troba a la muntanya submediterrània entre els 100 i 1000m d'altitud, creix de forma espontània enmig dels faigs o en zones abruptes i de forma sovint dispersa.
Fusta molt apreciada per la seva duresa, densitat, homogènia sense cor, veta fina, color de l'ivori i tacte suau. Al no tenir porus, evita que les diferents matèries, com aigua i/o menjar, penetrin al seu interior, fet que la
converteix en una fusta higiènica i no ennegreix amb la utilització freqüent, més aviat tot el contrari, agafa una tonalitat més groguenca i un tacte més suau. Permet que pugui ser rentada al rentavaixelles, sense por que es faci malbé.
És emprada per fer els populars gravats al boix; estris de cuina com culleres, forquilles o mans de morter; instruments de vent com el flabiol, la gralla o els brocs per als sacs de gemecs; inscrustacions de marqueteria, els boixets per fer puntes de coixí, botons, escacs de fusta, mànecs de ganivets, enformadors, i ¡moltes altres petites peces!
Des de l'antiguitat, la fusta ha estat un producte clau per a la fabricació de tot tipus d'estris de cuina. S'han trobat culleres fetes de fusta en jaciments que daten del paleolític. A l'antiga Roma feien servir 2 tipus de cullera, la major o lígula i la menor, anomenada cochlea. Aquesta última tenia un mànec en forma d'agulla que servia per punxar trossos de menjar o carn, per tant, complia algunes de les funcions de l'actual forquilla. Fins al segle XIX la cullera era juntament amb el Ganivet o navalla l'únic estri utilitzat en els àpats.
La fusta de boix és la més recomanable per a l'elaboració d'estris de cuina, sobretot per fer culleres de fusta, pales, espàtules, etc, i la més utilitzada arreu de Catalunya.
EL BOIX ÉS LA FUSTA DE MÉS QUALITAT PER ALS ESTRIS DE CUINA
Cada peça és única i feta totalment de manera artesanal.
———
———
Nous Models de Tallapastes
2014-11-04 05:44———
Llançament de nova Botiga Virtual! MATA dolcíssim
2014-09-19 14:32Benvinguts a la web de
MATA dolcíssim
Desitgem que passi una estona agradable visitant la nostra botiga online.
Estem especialitzats en la venda d'ESTRIS i PRODUCTES per a la elaboració i decoració de cuina i pastisseria.
Oferim una àmplia gamma d'articles, des dels més tradicionals fins a les últimes novetats: Tallapastes, motlles d'alumini,
d'acer inoxidable, de silicona, antiadherents, corrons, broquets, mànegues pastisseres,........... Tot un món dedicat a la cuina i pastisseria.
El nostre objectiu és oferir al client un servei exquisit, ésser un punt de referència i a més convertir-nos en l'establiment online
on pugui trobar tot allò que necessiti per a elaborar les seves creacions.
Entri i descobreixi un món fascinant
———
Tots els articles